MediaMarkt komt met verbeterde muziekstreamingdienst

Talpa Radio en MediaMarkt introduceren een vernieuwde versie van de radio- en muziekstreamingdienst Juke. Zo is er naast de app voortaan ook een website met extra groot radioaanbod.

Het premium-onderdeel van Juke werd vorig jaar zomer gelanceerd. Gebruikers kunnen via het platform onder meer live radio luisteren en eigen afspeellijsten streamen via Sonos. Barry van Ruiven, voormalig topman van MediaMarkt in Nederland, is sinds een aantal maanden ceo van Juke.

Juke heeft de afgelopen periode naar eigen zeggen gebruikt om inzicht te krijgen in de gebruikerswensen van de luisteraars. Het platform is voorzien van een simpel design en heeft gekozen voor een ‘volledige custom integratie in Sonos’. Over een maand wordt ook de mogelijkheid toegevoegd om radiostations te beluisteren via Alexa.

MediaMarkt brengt Juke via ‘ambassadeurs’ onder de aandacht in zijn fysieke winkels. Zij helpen klanten via de Smartbar onder meer met het installeren van Juke. De elektronicaketen hoopt met het platform de concurrentie aan te gaan met Spotify, dat meer dan zes miljoen gebruikers in Nederland zou hebben. Hoeveel gebruikers Juke telt, is onbekend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!