'Pabo niet failliet, wel tientallen banen weg'

'Pabo niet failliet, wel tientallen banen weg'

Erotiekshop Pabo blijft zowel in Nederland als België gewoon actief. Wel gaan door het faillissement van Beate Uhse Shared Services zo’n zestig banen verloren, zegt directeur Michael Specht tegen Omroep Zeeland.

Het faillissement van Beate Uhse Shared Services, dat net als Pabo in het Zeeuwse Walsoorde gevestigd is, was volgens topman Michael Specht ‘wettelijk noodzakelijk’ voor de herstructurering van het concern. Het Duitse moederbedrijf werd vorig jaar failliet verklaard en onderzoekt hoe het de activiteiten van de verschillende onderdelen kan voortzetten.

Omroep Zeeland meldde vorige week op basis van een mail aan het personeel dat Pabo failliet was, maar zover is het uiteindelijk niet gekomen. Een lening van vijf miljoen euro van het Britse Prime Capital Debt kwam volgens hem op tijd. De problemen bij het erotiekbedrijf zijn niet te wijten aan de markt in ons land, zegt Specht. "We hebben stabiele bedrijven in Frankrijk en Nederland, het grootste probleem was de handel in Duitsland.” 

Pabo is in Nederland actief met een webshop en een winkel in Amsterdam. Het is na de verkoop van Christine le Duc vorig jaar het enige onderdeel van Beate Uhse dat in ons land actief is.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!