Snelgroeiend Coop is iets minder winstgevend

Coop heeft vorig jaar een winst van 7,6 miljoen euro in de boeken geschreven. Dat is drie ton minder dan een jaar eerder, voornamelijk als gevolg van investeringen in een nieuw conditiestelsel en extra marketingactiviteiten.

Coop maakte eerder al bekend in 2017 – mede door investeringen in een mediacampagne – 5,3 procent meer consumentenomzet te hebben geboekt. De concernomzet doorbrak dankzij een groei van zes procent voor het eerst de grens van een miljard euro. Coop laat verder weten dat het eigen vermogen is gegroeid naar 128 miljoen euro en het bedrijf netto schuldenvrij is.

De supermarktketen wil dit jaar verder groeien, mede door de opening van meerdere Coop Vandaag-filialen. Het stadsconcept wordt onder meer in Groningen, Sittard en Zwolle geïntroduceerd. Coop neemt verder 51 winkels over van Emté, waardoor de retailer voorbij de driehonderd vestigingen groeit. “Een stap die naadloos aansluit bij onze ambitie om Coop nog steviger op de kaart te zetten”, aldus algemeen directeur Fred Bosch.

Coop zegt ook in het nieuwe jaar harder te groeien dan de markt. Over de eerste twaalf weken werd een omzetgroei van bijna vijf procent geboekt, waar de supermarktbranche als geheel volgens cijfers van IRI met 1,2 procent is gegroeid.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!