Fietsenwinkel.nl en Accell uit elkaar

Fietsenwinkel.nl en Accell uit elkaar

Accell Nederland heeft in hoger beroep het kort geding tegen het moederbedrijf van Fietsenwinkel.nl gewonnen. De eigenaar van onder meer Batavus en Sparta is daardoor niet meer gebonden aan de raamovereenkomst met International Bike Group (IBG).

Accell en Fietsenwinkel.nl hebben jarenlang onderhandeld over nieuwe voorwaarden, die moesten aansluiten bij het nieuwe margestelsel van de fietsenfabrikant. Toen daar geen overeenstemming over werd bereikt, werd de bestaande overeenkomst door Accell opgezegd. Ook een dag intensief onderhandelen bood geen soelaas.

Fietsenwinkel.nl stapte daarop naar de rechter. Afgelopen december werd in een kort geding al besloten dat de overeenkomst ten einde kwam op 6 april van dit jaar, zes maanden na de opzegbrief van Accell aan IBG. In hoger beroep is dat vonnis bekrachtigd, waardoor fietsen van merken als Batavus en Sparta niet meer onder de oude, ‘gunstige’ voorwaarden geleverd hoeven te worden.

Wat de gevolgen van de uitspraak zijn, is nog onduidelijk. Coo Davy Louwers van IBG laat tegenover Twinkle weten dat Fietsenwinkel.nl dealer blijft. Managing director Sten van der Ham van Accell Nederland stelt echter tegenover RetailNews dat de fabrikant ‘de relatie met IBG zo spoedig mogelijk zal afwikkelen’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!