'Het nieuwe Bakker.com' open voor andere retailers

'Het nieuwe Bakker.com' open voor andere retailers

Bakker.com wordt doorgestart door een team van Nederlandse ondernemers. Initiatiefnemer van de doorstart is Martijn van Scherpenzeel, oprichter van Fiber Nederland en partner van investeerder Globitas. Erwin van Cooth wordt ceo van Bakker.com.

Van Cooth was tussen 2010 en 2014 business unit manager home, garden & DIY bij Wehkamp en vervolgens twee jaar managing director van Create2fit. Ook werkte hij bij onder meer New York Pizza en MultiVlaai. 

Van Scherpenzeel en Van Cooth zoeken met Bakker.com de samenwerking op met andere e-commercespelers en retailers. “Deze kunnen gebruikmaken van het platform en van onze expertise en tegelijk meeliften op een snelgroeiende online markt voor groenproducten”, aldus Van Cooth. Vanaf volgende maand moet Bakker.com weer operationeel zijn.

Bakker.com werd begin februari failliet verklaard. Een deel van de bezittingen van Bakker.com is overgenomen ‘om de activiteiten te kunnen voortzetten en uit te bouwen’. Van de tweehonderd mensen die destijds bij het bedrijf werkten, maken minstens vijftig medewerkers de overstap naar het nieuwe bedrijf. Een deel van hen zou ook mede-eigenaar van ‘het nieuwe Bakker.com’ worden. “Ook leveranciers zullen nauwer betrokken worden in het businessproces, waarbij data, efficiency en outsourcing een belangrijke rol krijgen”, aldus de nieuwe ceo.

Bakker.com was als postorderbedrijf in zeventien landen actief. Het bedrijf werd in 1945 opgericht onder de naam Bakker Hillegom.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!