'Mobiel betalen populairder, maar wantrouwen groeit'

'Mobiel betalen populairder, maar wantrouwen groeit'

Steeds meer Nederlandse consumenten betalen met hun smartphone aan de toonbank. Apps om contactloos betalen mogelijk te maken zijn inmiddels meer dan een half miljoen keer gedownload. Dat blijkt uit onderzoek van Betaalvereniging Nederland.

Zeven banken bieden klanten momenteel de optie om met de telefoon te betalen. Het aantal consumenten dat daarvan gebruikmaakt zal volgens Betaalvereniging Nederland verder stijgen, omdat het betaalgemak biedt en meer banken de dienst aanbieden. De betaalvereniging voert campagne om mobiel betalen verder te stimuleren.

De groeiende populariteit van mobiel betalen zorgt voor meer contactloze betalingen.  De helft van alle pinbetalingen is inmiddels contactloos, een verdubbeling ten opzichte van begin vorig jaar. Werd vorig jaar de miljardste contactloze betaling gevierd, nu zijn dat er 2,8 miljard.

Uit onderzoek van advocatenkantoor Osborne Clark blijkt dat een op de drie Nederlandse consumenten het liefst cashloos door het leven wil. Steeds meer mensen zouden zich echter zorgen maken over hun privacy en de mogelijkheid van fraude met mobiel betalen. Er is volgens head of financiel regulatory Johannes de Jong een ‘groter wordend wantrouwen in de waarborging van onze financiële privacy’. Dat zou mede komen door bedrijven en instanties die afgelopen jaar negatief in het nieuws kwamen met datalekken en de inbreuk op klantgegevens.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!