Spar rolt gezondheidsformule internationaal uit

Spar rolt gezondheidsformule internationaal uit

Spar heeft zijn concept Spar Natural geïntroduceerd in Oman en Zuid-Afrika. Daarnaast hebben sommige grote winkels het concept als shop-in-shop gekregen, zei managing director Tobias Wasmuht van Spar International tijdens het Retail Outlook Event.

Spar Natural voegt verschillende gezondheids- en superfoodtrends samen. Zo is er een uitgebreid aanbod aan veganistische, zuivelvrije, glutenvrije en biologische producten. De eerste winkels werden vorig jaar geïntroduceerd op het Canarische eiland Gran Canaria. Daar wonen volgens Wasmuht veel yeepies, een groep oudere consumenten die alles omarmen wat met gezondheid te maken heeft. “De resultaten zijn geweldig”, zegt Wasmuht. 

Naast de standalonewinkels, is Spar Natural als shop-in-shop geïntroduceerd in onder meer Rusland. Of het concept ook naar Nederland komt, is nog niet bekend.

Spar past de inzichten die het in zijn 44 markten opdoet internationaal toe. Zo haalt de supermarktketen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland respectievelijk 93 en 72 procent van zijn omzet uit gemakswinkels. “Dus willen we leren van de best practices op dat gebied zien, dan kijken we naar onze ervaringen in die twee markten.”

Wasmuht gaat op RetailTrends uitgebreid in op de internationale supermarktrends en hoe Spar daarop inspeelt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!