Kledingwinkels eisen meer investeringen van Wereldhave

Kledingwinkels eisen meer investeringen van Wereldhave

Retailers als H&M en Zara eisen steeds vaker forse bijdragen in hun winkelinrichting van Wereldhave. De kledingketens dreigen anders geen winkelruimte meer bij te vastgoedbelegger te huren, schrijft het FD.

De trend dat retailers hoge bijdragen vragen is volgens Wereldhave-topman Dirk Anbeek zo’n twee jaar terug ingezet. Ketens als H&M bouwen het aantal fysieke winkels af, maar willen dat de overblijvende vestigingen er goed uitzien en verwachten daarin een bijdrage van de eigenaar. De trend is alleen zichtbaar bij kledingwinkels, zegt Anbeek. Supermarkten vechten volgens hem nog steeds om meer winkelmeters.

Door de toegenomen investeringen in winkels moest Wereldhave noodgedwongen het dividend met twintig procent verlagen. Sommige beleggers denken dat de koersval van het vastgoedconcern daar mede mee te maken heeft, maar Anbeek wijst erop dat ook andere winkelbeleggers met lage beurskoersen te maken hebben. “Retail is op dit moment gewoon niet sexy.”

Wereldhave zag zijn bruto huurinkomsten in het eerste kwartaal met drie procent afnemen, vooral door het afstoten van vastgoed in Nederland en dalende inkomsten in Frankrijk. Toch spreekt het vastgoedconcern van een goede start van het jaar, vanwege een stabiel gebleven bezettingsgraad en hoger dan gemiddelde footfall. 

Branchegenoot Unibail-Rodamco meldt een stijging van de huurinkomsten van ruim negen procent in Nederland in het eerste kwartaal. Daarmee behoren de Nederlandse winkelcentra tot de best presterende van het Nederlands-Franse concern, terwijl die juist jarenlang achterbleven bij de ontwikkelingen. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!