'Ab Blokker wilde van Casper Meijer af'

'Ab Blokker wilde van Casper Meijer af'

Mede-eigenaar Ab Blokker heeft aangedrongen op het ontslag van topman Casper Meijer van Blokker Holding. Hij heeft de raad van commissarissen ervan overtuigd afscheid van hem te nemen, meldt De Financiële Telegraaf op basis van ingewijden.

Dinsdag werd bekend dat Meijer eind juni vertrekt bij het retailconcern, terwijl hij afgelopen zomer nog de rol van algemeen directeur bij de winkelformule Blokker overnam. Onder zijn leiding zou de omzet in omgebouwde winkels met zes tot acht procent zijn gegroeid. Meijer sprak eerder de verwachting uit in 2019 weer winst te maken. 

Ab Blokker stapte vorig jaar uit de raad van commissarissen, maar oefent met mede-eigenaar Els Blokker nog invloed uit op het concern. Zij zouden zijn geschrokken van de financiële resultaten over 2017. Ook zou Ab Blokker het Meijer kwalijk nemen dat de samenwerking met een Chinese inkooporganisatie, waar hij veertig jaar nauw mee samenwerkte, is gestaakt.

De Financiële Telegraaf meldde woensdag al dat Blokker pas een sluitende businesscase heeft bij 180 winkels. Dat scenario is in een eerder stadium echter van tafel geveegd, zegt een woordvoerder tegen RetailNews. “Het is geen recent plan. Het bleek juist een niet goed sluitende businesscase.” Blokker zet de ingezette strategie met vierhonderd nieuwe winkels volgens haar voort.

Reacties 5


F. C. J. M. Koster 29 apr, 18:14

Om maar over Macintosh te zwijgen....


Willem Moerhuis 26 apr, 15:34

Wat is dat toch met die nieuw aangestelde managers ? "De vorige manager begreep er niets van..., alles moet 180 graden anders".
Waarom niet het goede behouden en de twijfels eerst onderzoeken.
Ego speelt een te grote rol bij de nieuwe "Angestelten". Bescheidenheid is een goede zaak.
Luister naar leveranciers !!!
Hierdoor is V&D ook naar de verdommenis gegaan.


retail hart 26 apr, 14:25

Afscheid nemen van de Chinese Inkooporganisatie (Top Marketing) is één van de vele fouten die de laatste jaren door de huidige (en al vertrokken) directieleden gemaakt zijn.
Ze hebben werkelijk geen idee van de meerwaarde van dit bedrijf. Het gat aan kennis dat nu valt in China kan nooit vervangen worden door het eigen kantoor dat nu in opgezet wordt. Mede ook omdat de Categorie managers én Supply Chain niet de inkoopervaring en kwaliteiten hebben van de voormalige inkopers. Ook ontbreekt nu de kennis op het gebied van de zeevracht en importstromen vanuit het Verre Oosten.


Seb Seb 26 apr, 13:12

De foto boven dit artikel maakt heel erg het probleem van Blokker duidelijk.


O. Busch 26 apr, 12:34

Ik begreep dat Ab Blokker de voorganger van Meijer, neef Roland Palmer eerder de wacht had aangezegd, vooral omdat ook deze probeerde los te komen van de Chinese inkoper. Wanneer komt de movie?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!