Hoogvliet wil in vijf jaar met de helft groeien

Hoogvliet wil in vijf jaar met de helft groeien

Hoogvliet kan dankzij zijn nieuwe distributiecentrum het aantal supermarkten ‘rustig verdubbelen’. Vanuit het nieuwe onderkomen in Bleiswijk kunnen straks 150 supermarkten worden beleverd. Dat laat oprichter Leen Hoogvliet weten in het Algemeen Dagblad.

De supermarktketen ging vorige maand van start met de bouw van het nieuwe distributiecentrum. Naar verwachting zullen er de eerste activiteiten plaatsvinden in 2020, wanneer de locatie in Alphen aan den Rijn wordt gesloten.

Hoogvliet heeft de ambitie om over vijf jaar vijftig procent te zijn gegroeid. Daarvoor wordt gekeken binnen het bestaande marktgebied. “De cirkel van ons gebied maken we nog niet groter”, aldus de oprichter. Voor de komende twee jaar zitten volgens hem al acht nieuwe supermarkten ‘in de pijplijn’.

De retailer is volgens Leen Hoogvliet nu vooral druk met het thuisbezorgen van boodschappen, dat harder groeit dan de supermarkten. “Daar praten we het meeste over en daar verliezen we het meeste geld mee”, stelt hij. Thuisbezorging zal volgens hem nooit meer dan vijftien procent van de markt innemen. “En dan moeten we nog zien dat we er geld aan gaan verdienen, anders houdt het op. Een supermarkt is ook een ontmoetingsplaats. En mensen willen dingen voelen en zien.”

Reacties

Nederland mag wel flink gaan groeien in aantal inwoners om alle ambities van de supermarkten en thuisbezorgers te gaan waarmaken.

Geplaatst door Bert Ysfogel op 30 april 2018 om 12:30

Laatste nieuws

RetailTrends