AH to go voorlopig gestopt met flitsbezorging

AH to go geeft de pilot met een snelle bezorgservice geen vervolg op de Amsterdamse Zuidas. De supermarktketen bezorgde er binnen vijftien minuten, maar de animo voor de nieuwe dienst viel tegen.

Voor de pilot, die afgelopen november van start ging, werd de website ahtogodelivery.nl gelanceerd. Klanten konden daar kiezen uit de meest gekochte artikelen bij het filiaal van AH to go aan het Zuidplein. De bestelling werd vervolgens door dat filiaal per fietskoerier langsgebracht.

Van te voren waren er volgens een woordvoerder van Albert Heijn enthousiaste reacties. In de praktijk kozen mensen er echter voor om een wandeling te maken en zelf iets te komen halen bij de gemakswinkel, stelt zij. “Het werkt dus wellicht beter op een locatie waar de loopafstanden wat groter zijn. Het is zeker iets om nog verder te onderzoeken, maar niet op deze locatie.”

Den Bosch
AH to go neemt verder afscheid van zijn vestiging in Den Bosch. De winkel gaat op 1 juni dicht, omdat die niet meer rendabel zou zijn. Tegenover het filiaal bevindt zich sinds een aantal maanden een Jumbo City. De sluiting heeft geen direct verband met de komst van de concurrent, zegt een woordvoerder tegenover Distrifood. De winkel zou al sinds de start in 2009 ondermaats hebben gepresteerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!