Mandemakers helpt Stella de grens over

DM Equity Partners, het investeringsfonds van keukenverkoper Ben Mandemakers, heeft een belang genomen Stella. Het fonds wil de e-bikespecialist daarmee onder meer ondersteunen in zijn groeiplannen in het buitenland.

Hoeveel geld Mandemakers in Stella steekt, wordt niet bekendgemaakt. De fietsenverkoper spreekt van een ‘substantieel minderheidsbelang’. Stella wil het groeigeld gebruiken om Europees uit te breiden, te beginnen in Duitsland. “We kennen dat land als geen ander en geloven dat ook daar de duurzame e-bike van Stella een succes gaat worden”, aldus Mandemakers.

Stella had volgens oprichter Daan van Renselaar meerdere mogelijkheden voor investeerders, maar koost bewust voor het fonds van Mandemakers vanwege het netwerk. “Ben Mandemakers en DM Equity Partners brengen niet alleen geld mee, maar hebben vooral de bewezen ervaring en alle Europese connecties die wij nu hard nodig hebben.” Mandemakers heeft 450 winkels, waarvan honderd in Duitsland.

Stella opent in Nederland in hoog tempo nieuwe winkels en heeft er inmiddels 38. Stella ontwikkelt sinds zijn oprichting zijn eigen elektrische fietsen, die rechtstreeks aan de consument worden geleverd. Door het dealernetwerk links te laten liggen, zegt het merk een ‘eerlijke prijs’ te kunnen bieden. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!