'Suitsupply en The TailorMates toch niet voor de rechter'

'Suitsupply en The TailorMates toch niet voor de rechter'

Suitsupply ziet af van een rechtszaak om de nieuwste campagne van The TailorMates. Suitsupply valt over de slogan ‘Looking for a new suit supplier’, maar zijn advocaat heeft de Amsterdamse pakkenwinkel laten weten geen juridische stappen te nemen. Dat zegt oprichter Ronald Gans van The TailorMates tegenover RetailTrends.

Suitsupply had zijn branchegenoot gesommeerd te stoppen met de campagne, omdat het gebruik van ‘suit supplier’ voor verwarring zou kunnen zorgen bij het publiek. The TailorMates liet afgelopen maart al weten dat het met een knipoog moet worden genomen. Het monopoliseren van de Engelse term gaat volgens Gans ‘veel te ver’.

Suitsupply heeft nu ‘eieren voor zijn geld gekozen’, stelt hij. “Ze hebben vooral geprobeerd te imponeren. Maar ik raak niet zo snel in de war.”
The TailorMates is sinds 2014 gevestigd aan de Amsterdamse Zuidas. Gans heeft geen ambitie om meer vestigingen te openen. “Met een uitgebreid winkelnetwerk is het lastig om overal goede tailors te hebben”, stelt hij. Bovendien zijn klanten volgens hem bereid om voor de winkel naar Amsterdam te komen. “De stad heeft een grote aantrekkingskracht.”

Lees op RetailTrends meer over de gestage groei van The TailorMates, dat vorig jaar voor het eerst break-even heeft gedraaid.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!