Loods G buigt toch voor Loods 5

De Groningse tweedehandswinkel Loods G heeft zijn naam veranderd in Niemansland. Woonwinkel Loods 5 ging in hoger beroep, nadat een eis tot naamswijziging in eerste instantie was afgewezen.

De rechter heeft volgens het Dagblad van het Noorden uiteindelijk geen uitspraak gedaan, omdat tijdens de zaak al duidelijk werd dat hij ernaar neigde Loods 5 gelijk te geven. Daarop zijn beide retailers met elkaar in gesprek gegaan, met de naamsverandering als uitkomst. “Dit was iets waar ik absoluut niet onderuit kon, al druist het wel heel erg in tegen mijn gevoel van rechtvaardigheid”, zegt eigenaar Herman Nieman.

Nieman legde in het hoger beroep aan de rechter uit hij geen intentie heeft een naam of logo te stelen of probeert te profiteren van de naamsbekendheid van Loods 5. “Het probleem voor u is dat intenties er niet zoveel toe doen in het merkenrecht'', zei de rechter daarop.

De rechter die de zaak in eerste aanleg beoordeelde, zei nog dat de winkels genoeg van elkaar verschilden om een vergelijkbare naam te mogen hebben. Loods 5 kwam eind vorig jaar ook in actie tegen de winkel Loodz050 in Bedum. De woonwinkel ageert tegen winkels met vergelijkbare namen, omdat het zelf een vestiging in Groningen wil openen.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!