Zeeman weer in de fout met voetbalactie

Zeeman weer in de fout met voetbalactie

Zeeman moet zijn ‘voorspelsokken’ onder de naam Red Devils uit zijn Belgische winkels halen. Voetbalbond KBVB diende een klacht in, omdat Red Devils een beschermde merknaam is, zo meldt Het Nieuwsblad.

De sokken waren bedoeld als marketingactie voor het komende WK. Door een bepaalde combinatie van sokken te dragen, zouden consumenten kunnen laten zien welke uitslag zij verwachten van de wedstrijden van het Belgische voetbalelftal. Een woordvoerder van Zeeman spreekt van een fout en zegt dat de sokken direct na de klacht uit de schappen gehaald zijn. “We wisten dat de namen Rode Duivels en Diables Rouges beschermd waren, maar we dachten dat het in het Engels wel zou mogen.”

Zeeman is nog in gesprek met de KBVB, in de hoop de sokken toch nog te mogen verkopen. “Dat zouden we heel graag willen, omdat we het team graag willen aanmoedigen.” In Frankrijk en Duitsland verkoopt Zeeman ook nationale voorspelsokken en zijn er geen problemen.

Twee jaar geleden ging Zeeman ook al in de fout met een merkenrechtkwestie rond het EK voetbal. De winkelketen verkocht toen lintjes met ‘Miss Belgium’ erop, wat ook een geregistreerde merknaam bleek.

Reacties

Zit iedereen op de marketingafdelingen nou te slapen ?

Geplaatst door Theo Terdu op 17 mei 2018 om 10:30

Laatste nieuws

RetailTrends