Bloemisten vrezen voor voortbestaan door btw-verhoging

Bloemisten vrezen voor voortbestaan door btw-verhoging

De verhoging van het lage btw-tarief van zes naar negen procent zou ‘desastreuze gevolgen’ hebben voor bloemisten. Honderden banen komen in gevaar en veel winkeliers vrezen te moeten sluiten, blijkt uit onderzoek van Decisio in opdracht van de Vereniging Bloemisten Winkeliers.

De verhoging van het btw-tarief kost bloemenwinkels ruim 52 miljoen euro aan omzet, zo berekende het onderzoeksbureau. Daarnaast staan zeker vierhonderd banen op de tocht, zo’n vier procent van het totaal. Verder zou mogelijk vijftien procent van de drieduizend winkeliers zijn deuren moeten sluiten.

VBW voert donderdag samen met enkele andere brancheorganisaties actie tegen de plannen bij de Tweede Kamer. Zo protesteren ook de organisatie voor ambulante handel CVAH en de vertegenwoordiger van groente- en fruitspecialisten ADN tegen de plannen. Zij roepen de politiek op de plannen te herzien.

Eerder lieten supermarkten al weten niet te spreken te zijn over de btw-verhoging. CBL-directeur Marc Jansen noemde de plannen ‘onbestaanbaar’, omdat de kosten voor eerste levensbehoeften voor consumenten met een miljard omhoog zouden gaan. 

Reacties

Onzin. Zolang bloemisten de torenhoge provisie van Fleurop en topbloemen kunnen betalen, is er marge zat.

Dus de klacht dat er te weinig verdiend wordt, dient wel met juiste partijen besproken te worden.

Geplaatst door Henk de Vente op 17 mei 2018 om 11:46

Laatste nieuws

RetailTrends