Online aankopen contant af te rekenen bij Primera

Online aankopen contant af te rekenen bij Primera

Startup Cashly heeft dinsdag een landelijk netwerk voor het contant afrekenen van online aankopen gelanceerd. Consumenten kunnen daarvoor terecht bij de winkels van Primera.

Cashly is een startup van financiële experts die online betalen toegankelijker wil maken, door te innoveren in de markt van contante betalingen. Wanneer een consument via Cashly betaalt, wordt een betaalvoucher met QR-code verstuurd. Daarmee kan hij naar een van de vijfhonderd Primera-winkels, waar hij de code laat scannen en contant kan afrekenen. Daarvoor moet wel een bedrag van 4,95 per transactie worden betaald.

Webshops kunnen Cashly als betaaloptie in hun checkout toevoegen of als QR-code op de factuur plaatsen. De eerste partner van het platform is online betaaldienstverlener Pay.nl. Alle webwinkels die daar gebruik van maken, kunnen Cashly als betaalmethode opnemen. Daarnaast plaatst betaalmethode Capayable voor achterafbetalingen Cashly op zijn betaalpagina. Na de lancering wil de dienst voor contante betalingen zijn netwerk verder uitbreiden met betaalpunten, betaaldienstverleners, webshops en betaalpartners.

Cashly is naar eigen zeggen ontstaan als reactie op de digitalisering van de betaalwereld. Zo is tussen 2007 en 2016 het aantal bankkantoren gehalveerd, terwijl contant geld nog steeds goed is voor 41 procent van de betalingen in winkels. Cashly zegt voor het eerst juist weer nieuwe betaalpunten voor consumenten toe te voegen. “Wij zijn er trots op dat Cashly een betaalmethode zal zijn die naast de gebruikelijke betaalmethoden, zoals iDEAL en creditcards, in vele webshops wordt opgenomen”, aldus ceo Pascal Stoop.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends