Marqt doet mee aan app tegen voedselverspilling

Marqt sluit zich met vier winkels aan bij de app Too Good To Go. Daarmee kan overtollig voedsel tegen een lage prijs worden afgenomen, om te voorkomen dat het aan het eind van de dag wordt weggegooid.

Too Good To Go werd vier maanden terug gelanceerd in Nederland en is inmiddels in de vier grootste steden van het land actief. In totaal telt de startup ruim 225 partners, waar consumenten overtollig eten kunnen aanschaffen. Behalve Marqt zijn dat onder meer Stach, Vlaamsch Broodhuys en Landmarkt.

Marqt doet mee met winkels in Amsterdam en Den Haag. “Too Good to Go helpt ons om verspilling in de voedselketen te minimaliseren”, stelt ceo Thijs Fleuren.

Too Good To Go heeft als doel het voorkomen van voedselverspilling zo makkelijk en toegankelijk mogelijk te maken. “Wat je krijgt, is afhankelijk van wat er die dag overblijft, dus iedere keer weer een verrassing”, legt countrymanager Joost Rietveld uit. Eind dit jaar wil de van oorsprong Deense startup in alle provincies van Nederland actief zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!