Ook Dunkin’ Donuts als 'fastfoodzaak' geweigerd

Ook Dunkin’ Donuts als 'fastfoodzaak' geweigerd

Na New York Pizza mag nu ook Dunkin’ Donuts zich niet vestigen aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam. De gemeente beschouwt de donutketen als fastfoodzaak en die past niet in het bestemmingsplan, schrijft Het Parool.

Dunkin’ Donuts is vastbesloten zich hoe dan ook in het pand te vestigen, zegt masterfranchisenemer Nabil Besali. "Als de gemeente ons geen toestemming geeft, gaan we naar de rechter, naar de Hoge Raad, noem maar op.” Hij zegt desnoods als banketbakkerij of ijssalon te openen, omdat toestemming dan niet vereist is. 

Dunkin’ Donuts is ‘gewoon een lunchroom en koffiezaak’ en past daarmee in de bestemming, stelt Besali. “En ja, je kunt ook een doos donuts meenemen voor kantoor." De retailer is al bezig met de verbouwing in het pand en wil hoe dan ook deze zomer openen. “Elke gemeente in Nederland zou blij zijn als wij komen.” De donutketen heeft momenteel al zeven vestigingen in de hoofdstad.

New York Pizza stapte vorig jaar naar de rechter om hetzelfde pand, maar werd in het ongelijk gesteld. De pizzaformule beschouwde zichzelf als een restaurant, maar de rechter typeerde de keten als fastfood.

Reacties 1


eddy white 6 jun, 17:36

Echt Amsterdam is helemaal gestoord geworden wat een stel idioten werken daar bij de gemeente zeg... Ik hoop echt dat dunkin donuts deze zaak gaat winnen...

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!