Kruidvat-moeder opent elke zeven uur een nieuwe winkel

Kruidvat-moeder opent elke zeven uur een nieuwe winkel

A.S. Watson Group is voornemens om dit jaar wereldwijd 1.300 nieuwe winkels te openen. “Dat is een snelheid van één winkelopening in elk zeven uur”, aldus managing director Dominic Lai.

De health & beautyretailer is in ons land actief met onder meer Kruidvat, Trekpleister en Ici Paris XL. Wereldwijd heeft A.S. Watson meer dan 14.300 winkels in 24 landen. Vorig jaar opende het concern ook al meer dan duizend nieuwe vestigingen.

In april ging de eerste winkel van drogisterijketen Watsons open in Rusland. Watsons, goed voor bijna de helft van alle winkels van A.S. Watson, wil eind dit jaar op zeventig winkels in Rusland uitkomen.

Verder heeft A.S. Watson vorige week in thuisstad Hongkong een nieuwe conceptstore geopend, waar naar eigen zeggen de beste retailformats samen zijn gebracht. Er is onder meer een beautybar, foodpark, wijnbar en een innovatieve techafdeling. Ook zijn nieuwe technologieën geïntroduceerd, zoals augmented reality voor het proberen van make-up en een kassa die producten automatisch scant. Klanten kunnen er ook voor kiezen om hun aankopen met hun mobiel af te rekenen.

Bekijk de conceptstore – met de naam CKC18 – op RetailTrends.

RetailTrends