'Meerdere gegadigden voor doorstart Leapp'

'Meerdere gegadigden voor doorstart Leapp'

Meerdere kandidaten hebben zich bij de curator gemeld om een doorstart te realiseren voor Leapp. De winkels en webwinkel blijven tot nader order gesloten, meldt de refurbished Apple-verkoper op zijn website.

Leapp vroeg op vrijdag surseance van betaling aan, maar dat resulteerde na overleg met de bewindvoerder direct tot een faillissement. Kees van de Meent is aangesteld als curator. Hij is tevens als een van de curatoren betrokken bij het faillissement van V&D.

Leapp telde ten tijde van het faillissement 24 vestigingen in Nederland, België en Duitsland. Door die dicht te houden, wordt de kans op een doorstart volgens Van de Meent vergroot. Als de voorraad bij een faillissementsverkoop verkocht wordt, zou Leapp minder interessant zijn om over te nemen.

Leapp zag zich genoodzaakt om het faillissement aan te vragen, nadat gesprekken over nieuwe een financiering op niets uitliepen. Eigenaar Gilde Equity Management verstrekte vorig jaar nog een aanvullende financiering van 4,5 miljoen euro. Waarom nu de stekker uit de voormalige RetailRookie is getrokken, is onduidelijk. Gilde wil niet reageren.

Gilde werd medio 2015 grootaandeelhouder van Leapp. In het eerste halfjaar werd een verlies van 1,2 miljoen euro in de boeken geschreven, gevolgd door een verlies van 4,4 miljoen een jaar later. De resultaten over 2017 zijn nog niet gepubliceerd.

Lees meer over het faillissement van Leapp op RetailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!