Coolblue zegt losse webshops vaarwel

Coolblue zegt losse webshops vaarwel

Coolblue houdt niet langer 325 specialistische webshops in de lucht. De retailer gaat alleen verder onder het domein Coolblue.nl en Coolblue.be.

Coolblue opende in 2000 zijn eerste webwinkel onder de naam mp3man.nl, gevolgd door sites als pdashop.nl en laptopshop.nl. Het bedrijf kondigde al eerder aan af te stappen van deze multidomeinstrategie en spreekt nu van ‘de grootste Coolblue-verbouwing ooit’. “Het overgaan naar één domein was best spannend”, aldus topman Pieter Zwart. 

Door onder één domein verder te gaan, heeft de klant meer overzicht. Daarnaast vermindert de complexiteit aan de achterkant, waardoor Coolblue naar eigen zeggen sneller kan automatiseren. “De commerciële consequenties zijn gigantisch groot”, stelt Zwart.

Coolblue zegt door de nieuwe strategie beter gevonden te worden door Google. Ook kunnen marketingcampagnes voortaan volledig geautomatiseerd door een zelflerend systeem worden ingezet. De retailer ziet nu meer mogelijkheden op het gebied van adverteren en cross- en up-sell.

Verder wordt het voor Coolblue eenvoudiger om de website te vertalen. Zwart noemde de multidomeinstrategie al eens een belangrijke drempel om verder in het buitenland te expanderen. Vorig jaar werd al een Franstalige versie van zijn website gelanceerd voor klanten in België.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!