'FNG wil opnieuw tientallen miljoenen ophalen'

'FNG wil opnieuw tientallen miljoenen ophalen'

Modeconcern FNG werkt aan een terugkeer op de beurs in België. Het moederbedrijf van onder meer Miss Etam en Claudia Sträter wil enkele tientallen miljoenen euro’s vers kapitaal ophalen, mogelijk zelfs vijftig tot honderd miljoen. Dat meldt zakenkrant De Tijd.

FNG is sinds twee jaar genoteerd op de beurs in Amsterdam, nadat het samenging met het Nederlandse R&S Retail. Omdat het bestuur, de oprichters en het grootste deel van de aandeelhouders in België gevestigd zijn, werd onlangs al besloten het hoofdkantoor te verhuizen van Zoetermeer naar Mechelen.

FNG stond eerder al genoteerd op een niet-gereglementeerde markt, maar zou nu mikken op de continumarkt van Euronext. De beursintroductie vindt mogelijk al voor medio juli plaats.

Het modeconcern haalde in het verleden al meermaals tientallen miljoenen euro’s op met onder meer de uitgifte van obligaties. Het nieuwe kapitaal wordt mogelijk gestoken in Brantano, waar ambitieuze plannen voor liggen. “Brantano kan zowel offline als online één van de belangrijkste spelers worden, minstens even groot als Zalando”, zei topman Dieter Penninckx onlangs nog.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends