Blokker haalt topman weg bij Xenos

Ludo Bijvoet is vanaf volgende maand de nieuwe algemeen directeur van Blokker. Hij volgt Casper Meijer op, die in april door de winkelketen aan de kant werd gezet.

Bijvoet komt over van zusterformule Xenos, waar hij vorige maand pas als algemeen directeur werd benoemd. Daarbij werd hij geïntroduceerd als een ‘ervaren retailer en transformatiemanager’. Hij geef eerder onder meer leiding aan Bakkersland Groep en de hard goods division van Vendex, waar ketens als Dixons, Kijkshop, Perry Sport, Hans Anders en Siebel onderdeel van uitmaakten.

Bij Blokker moet Bijvoet leiding geven aan de verdere transformatie van de keten en de omzet en marges verbeteren. Hij krijgt daarbij de hulp van Frank Cocx, die op 1 juli begint als financieel directeur. Cocx vertrok onlangs bij Intertoys, dat door Blokker Holding is verkocht aan de Britse investeerder Alteri.

Michiel Witteveen blijft aan als waarnemend ceo van de overkoepelende Blokker Holding. Hij wijst erop dat Bijvoet al betrokken was bij de uitvoering van de strategie die het retailconcern vorig jaar heeft ingezet. "En hoewel het een pittige klus is, hebben wij het volste vertrouwen dat Ludo succesvol zal voortbouwen op het eind 2017 voorzichtig zichtbaar geworden herstel", aldus Witteveen.

Xenos vangt het vertrek van Bijvoet op met de benoeming van Linda Keijzer tot nieuwe algemeen directeur. Keijzer was eerder onder meer algemeen directeur van ANWB Retail, DA en Ziengs. Ze gaat zich bij haar nieuwe werkgever vooral richten op de verdere ontwikkeling van de formule. Xenos rondde onlangs de formele overdracht van 110 winkels aan Casa af. De zestig overgebleven winkels worden buiten Blokker Holding voortgezet.

Reacties 1


Hans Wijmer 15 jun, 10:39

Het is te hopen dat Ludo Bijvoet de juiste (product) kennis heeft en ervoor kan zorgen dat er weer de juiste producten worden verkocht die de klant in grote getale aanspreken. Alleen met een goede winst op de producten kan een bedrijf voort bestaan.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!