America Today, Essentiel in RFID-expertgroep

America Today, Essentiel in RFID-expertgroep

Zes nieuwe bedrijven hebben zich aangesloten bij de expertgroep RFID van GS1. Het gaat om America Today, Dungelmann Schoenen, Essentiel, Smit Mode, Tale Me en Wild Store.

De moderetailers hopen met hun deelname aan de expertgroep een versnelling in de sector te realiseren en een stimulans voor anderen te zijn om de techniek te omarmen. Voor veel van hen is het verhogen van de voorraadbetrouwbaarheid reden om met RFID aan de slag te gaan. Zo start America Today de komende maanden een pilot in drie winkels. “Ons doel is om winkelvoorraden beschikbaar te maken in onze webshop en betere centrale goederen allocatie te kunnen uitvoeren”, aldus logistics coördinator Charlotte den Heijer.

Ook Essentiel ziet een hogere voorraadbetrouwbaarheid als belangrijkste toepassing. “We kijken tegelijkertijd naar diefstalbeveiliging zodat derving vermindert”, zegt ERP projectmanager Johan de Decker. Dungelmann verwacht vooral efficiënter te kunnen werken en kosten te besparen wat betreft zijn logistieke processen.

De expertgroep werd een jaar geleden opgericht met tien Nederlandse en Belgische modemerken- en distributeurs. Het doel van de ‘Expertgroep RFID in Fashion in de Benelux’ is om ervaringen uit te wisselen, drempels voor RFID-implementatie te verlagen en de opgebouwde kennis te delen met de hele markt.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!