'Stationswinkels gewild, Jumbo niet in de running'

'Stationswinkels gewild, Jumbo niet in de running'

De stationswinkels die spoorwegbedrijf NS van de hand doet kunnen rekenen op ruime interesse. Onder meer Délifrance-eigenaar FFC en cateringbedrijf HMS Host willen locaties overnemen, meldt het FD na een rondgang in de markt.

Supermarktketen Jumbo laat weten geen interesse te hebben voor de aangeboden locaties. De retailer opende eind vorig jaar zijn eerste stationswinkel van Jumbo City en wil er daar tientallen openen. “We zijn daarbij erg afhankelijk van de locaties die vrijkomen op NS-stations”, zei cco Colette Cloosterman daar nog over. Bovendien werd de naam van Jumbo twee jaar terug genoemd als een van de gegadigden.

De inschrijving van de tenderprocedure sloot vorige week. Cateringbedrijf Albron liet eerder al weten interesse te hebben in de vestigingen die worden afgestoten. Het gaat om de winkels van onder meer Smullers, HEMA, Broodzaak en Starbucks. 

Het besluit van NS om zijn retailactiviteiten af te stoten stuitte op veel verzet van de vakbonden. Daarom besloot het spoorwegbedrijf vorig jaar om de stationswinkels van AH to go en Julia’s zelf te behouden. Ook de formules Stationshuiskamer en Kiosk blijven in beheer van NS. Het bedrijf wil van de winkelactiviteiten af om zich meer op zijn kerntaken te richten.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!