Pabo en Beate Uhse verder als be you

Pabo en Beate Uhse verder als be you

Beate Uhse heeft de herstructurering die sinds het faillissement aan de gang was afgerond. Onder leiding van de zittende ceo Michael Specht gaan de winkels en webshops van het erotiekconcern verder onder de naam be you.

De nieuwe hoofdaandeelhouder is een fonds van de Duitse investeringsmaatschappij Robus Capital. De rebranding geldt voor het Nederlandse Pabo, Beate Uhse in Duitsland en Adam & Eve in Frankrijk. De nieuwe eigenaar legt meer focus op de online activiteiten. "We hebben nu een goede basis om opnieuw te beginnen”, aldus Specht tegenover Manager Magazin.

De insolventieprocedure was volgens bewindvoerder Sven-Holger Undritz een zware bevalling. Dat zou vooral komen door de gecompliceerde structuur van Beate Uhse, met dochterondernemingen en holdingmaatschappijen in verschillende landen, die elk activa omvatten die belangrijk zijn om de activiteiten voort te zetten. 

Eerder werd al duidelijk dat bij het in Zeeland gevestigde Pabo zo’n zestig banen verloren gaan. Even leek de Nederlandse dochter van Beate Uhse ook faillissement te moeten aanvragen, maar door een miljoenenlening is het zover uiteindelijk niet gekomen.

De bewindvoerders van Beate Uhse spraken anderhalve maand terug de verwachting uit snel overeenstemming te bereiken met een koper, waarbij ‘een substantieel deel van de ondernemingen’ zou worden voortgezet. Beate Uhse ging eind vorig jaar failliet, nadat het al jaren met financiële moeilijkheden kampte.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!