Ecco maakt gepersonaliseerde schoen met 3D-printer

Ecco maakt gepersonaliseerde schoen met 3D-printer

Ecco is in zijn conceptstore in Amsterdam een pilot gestart met de productie van datagedreven schoenen. Met behulp van een 3D-printer worden binnen enkele uren gepersonaliseerde zolen gemaakt.

Het zogenoemde project Quant-U is ontwikkeld door het eigen innovatielab van Ecco in samenwerking met softwarebedrijf Dassault Systèmes. De zolen worden gemaakt met behulp van biomechanische data van consumenten. Zij kunnen daarvoor in dertig seconden een digitale voetafdruk laten makken met een 3D-scanner. Die bepaalt de persoonlijke pasvorm, terwijl draagbare sensoren een nauwkeurig beeld geven van hoe de persoon beweegt.

Ecco heeft een zelflerend systeem ontwikkeld op basis van algoritmen. Door die te combineren met de technologie van Dassault Systèmes, kan de biomechanische data van een klant autonoom worden omgezet in de gepersonaliseerde gemaakte tussenzool, die binnen enkele uren uit de 3D-printer komt. Momenteel kunnen de zolen geprint worden voor twee typen Ecco-schoenen, maar de samenwerking moet uiteindelijk leiden tot de creatie van complete collecties.

Quant-U combineert ‘de technologieën van de toekomst’, zegt het hoofd van Ecco’s innovatielab Patrizio Carlucci. “Met 3D-printing creëren we gepersonaliseerd comfort.” De pilot in Amsterdam betekent de wereldwijde primeur voor het Deense merk.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!