Lyle & Scott wil naar elke grote stad in Nederland

De Nederlandse winkels van Lyle & Scott worden een blauwdruk voor vestigingen in de rest van de wereld. “Er wordt met arendsoog gekeken hoe we dit project aanpakken. Vanuit Lyle & Scott, maar ook vanuit de rest van de markt”, zegt ondernemer René Strolenberg tegenover RetailTrends.

Lyle & Scott sloot twee jaar terug zijn flagshipstore in Londen, maar wil nu een aparte tak opzetten met monobrands. Momenteel zijn er drie outletwinkels en een brandstore in Edinburgh, die eerder dit jaar werd geopend. “Dat was vooral een testcase voor hoe de winkels eruit moeten komen te zien, bijvoorbeeld met betrekking tot het interieur”, zegt Strolenberg. “De echte pilot gaan wij in Nederland bouwen.”

In augustus opent de eerste winkel in Rotterdam, in november gevolgd door een opening in het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne. “Als dit goed gaat, gaan we bouwen met z’n allen”, stelt hij. Daarbij denkt hij in Nederland aan winkels in elke grote stad.

Strolenberg, medeoprichter van Tenue de Nîmes, is samen met mode-ondernemer Milco Schermer eigenaar van de Nederlandse winkels van het Schotse merk. “Waarom Lyle & Scott? Noem het een voorgevoel”, vertelt hij. “Lyle & Scott is echt een trend.”

Lees op RetailTrends meer over de komst van Lyle & Scott naar Nederland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!