Dekbed Discounter wil honderdduizend bedden verhuren

Dekbed Discounter wil honderdduizend bedden verhuren

Dekbed Discounter zet sinds begin dit jaar volop in op de verhuur van bedden. “Mensen willen comfort en luxe, maar even tweeduizend tot vijfduizend euro voor een bed neerleggen is veel geld”, zegt oprichter Niels Verwij tegenover RTL Z.

“Klanten betalen liever voor gebruik dan bezit”, stelt Verwij. Zesduizend mensen hebben inmiddels een aanvraag ingediend. Eind volgend jaar moeten dat er honderdduizend zijn.

Wie bij Dekbed Disounter een boxspring least, kan kiezen uit vier modellen. Ook zijn het matras, hoofdbord, de bekleding, kleur en afmetingen in verschillende opties verkrijgbaar. Na vijf jaar kunnen klanten ervoor kiezen om het huurcontract te verlengen of het bed tegen de restwaarde over te nemen.

Vooralsnog is het niet mogelijk om de bedden vooraf te testen. Deze zomer opent Dekbed Discounter echter een showroom bij zijn nieuwe hoofdkantoor in Gouda, waar klanten de bedden en matrassen kunnen uitproberen.

Dekbed Discounter is in vier jaar tijd gegroeid van iets meer dan een half miljoen naar twintig miljoen euro omzet. Voor dit jaar gaat het bedrijf uit van een omzetgroei van 280 procent.

Reacties 7


Via betrouwbare info bron 4 jul, 15:21

Beste Niels, Je schrijft dat je de marges te hoog vindt van de door de tussenhandel, maar waarom koop je in via Muller Textiel, en Royal Textiel, wat een advies verkoop prijs heeft van €29,- voor een Lits Jumeaux verkoop jij voor €59,- ( zie model "Katrina") ver gelijk dit met andere sites. Daarnaast is de kwaliteit die je verkoopt altijd de onderkant van de markt en de betere merken willen niet aan je leveren.
Daarnaast hebben er verschillende leveranciers hun leverings- / betalingscredit ingetrokken omdat je voor een veel te hoog bedrag in rood staat bij hen. waardoor er nu 2 externe geldschieters moesten komen goed voor € 2 miljoen. omdat je verlies draad.
Het is een bedrijf is net een wild west saloon met alleen maar cowboys zoals de hoofd inkoper 20 jaar. Het prulleke komt net kijken.


Via betrouwbare info bron 4 jul, 15:23

sorry niet model "Katrina" maar model "Katinka"


Robin Willems 4 jul, 17:37

Sorry hoor dit kan toch niet zo’n reactie als hierboven.
Ben dan stoer en zet je echte naam eronder, zo triest anoniem zoiets erneer zetten en of het nu klopt of niet zoiets schrijf je niet. Het heeft echt helemaal niks met het art. te maken.


Rob Van Assouw 4 jul, 18:04

@Robin Willems, Ik denk dat meneer anoniem een grapje maakt. Of misschien heeft hij niks meer te doen, doordat Dekbed-Discounter zijn handel pakt. Ben het in ieder geval met je eens dat het uitermate zielig is.


eddy white 4 jul, 21:48

wat een onwijs trieste reactie van meneer anoniem....


Insider Listen 20 jul, 21:28

Ik wil hier graag iets aan toevoegen. Het is niet gek dat mensen uit de branche de alarmbellen luiden. Eerlijke concurrentie is namelijk geen probleem, hier is iets anders aan de hand. Dekbeddiscounter (DBD) is namelijk niets anders dan een luchtbel met een geoliede marketingmachine. De
Deal die de consument denkt te krijgen klopt namelijk nooit:
Bij het bestellen van een bed zit je vast aan een contract van 5 jaar, het is dus nix meer dan een product op afbetaling. De dekbedovertrekken en hoeslakens hebben onrealistische adviesverkoopprijzen zodat de korting zo hoog mogelijk is. Het gaat erom dat je bedonderd wordt als consument en dat moet eens aan de kaak worden gesteld. Met (anonime) klokkenluiders uit de markt moet je blij zijn. Rob van orsauw is een medewerker bij DBD, dus totaal niet objectief. Zodra iedereen gaat zien dat ze eigenlijk veel te veel betalen voor een product wat alleen maar leeft van de korting zal de hele business van DBD in elkaar storten.


Richard D. 21 aug, 14:18

@Insider Listen
Beste Insider Listen,
U bent slecht geïnformeerd zeg.
Je doelt zeer waarschijnlijk op het Boxspringlease-concept van Dekbed Discounter. Dit is absoluut geen koop op afbetaling. Het gaat hier om leasen, dit heeft een looptijd van 5 jaar en dit is netjes in een contract opgesteld. Zo’n contract heeft mijn moeder overigens vorige maand getekend. Ze verkopen ook boxspring, zo’n exemplaar heeft mijn zoon dan weer op z’n studentenkamer staan. Maar goed, je zal het allemaal wel beter weten. Jaloers?!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!