Dekbed Discounter heeft de webshop WoonQ.nl gelanceerd, waarop meubels en woonaccessoires verkocht worden. Opvallend is dat de naam van de woonwebwinkel wel erg overeenkomt met die van branchegenoot FonQ, vooral door de hoofdletter Q aan het eind.

Oprichter van Dekbed Discounter Niels Verwij geeft aan dat het totaal niet de intentie is 'om iemand met de naam te kopiëren’. Volgens hem startte de zoektocht naar een geschikte naam al een jaar geleden, maar was het lastig een geschikte domeinnaam te vinden. “Deze naam was niet onze eerste keuze, maar het probleem was dat bijna alle namen al bezet waren, zelfs zonder betekenis of die weinig met wonen te maken hebben. Uiteindelijk kwam een collega met WoonQ en toen dachten we: dat bekt wel lekker. En deze was nog vrij.”

Antoine Brouwer, ceo van FonQ, reageert nuchter op de naam van de nieuwe woonwebwinkel van Dekbed Discounter. Hij zegt dat het getuigt van weinig creativiteit, maar dat hij vooralsnog geen redenen ziet om stappen te ondernemen. “Ik word er niet zenuwachtig van. Ik wens ze veel succes”, zegt hij. Mocht er onder klanten verwarring ontstaan over de vergelijkbare namen, dan wordt het volgens Brouwer een ander verhaal.

Op WoonQ.nl worden meubels en woonaccessoires in het middensegment verkocht. Verwij geeft aan dat er al eerder woonspullen op de webshop van Dekbed Discounter werden verkocht en dat bleek een succes volgens hem. “We zijn inmiddels goed in het runnen van een webshop. Dus het was eenvoudig en logischer om een aparte webshop voor meubels en woonaccessoires te creëren.”

RetailTrends sprak FonQ-ceo Antoine Brouwer voor het januarinummer, waarbij hij uitgebreid in gaat op het concurrentieveld, de financiële prestaties en de toekomstplannen van fonQ. "De slag met Amazon en bol.com gaan wij niet winnen."