Vlaamsch Broodhuys moet horecameters inleveren

Vlaamsch Broodhuys moet horecameters inleveren

Vastgoedbeheerder Bouwinvest heeft met succes een kort geding aangespannen tegen de vestiging van Vlaamsch Broodhuys in Amsterdam-Zuid. De bakkerijwinkel moet het aantal vierkante meters dat in gebruik is voor horeca terugschroeven, om ruimte te maken voor Bar Alt.

Vlaamsch Broodhuys opende twee jaar terug een zogenoemde Baker’s Café aan het Stadionplein in de hoofdstad. Klanten kunnen daar terecht voor een ontbijt, lunch, high tea en borrel. Het concept wordt door de retailer omschreven als ‘zowel een buurtbakker als ontmoetingsplek’.

Voor de opening kreeg het Vlaamsch Broodhuys een vergunning om 67,1 vierkante meter te gebruiken voor een restaurant en terras. Bij een nieuwe aanvraag van Bar Alt voor een vestiging in hetzelfde gebouw ging de gemeente echter uit van 141 vierkante meter aan horeca bij het Vlaamsch Broodhuys, wat gelijk staat aan de gehele winkel. Daardoor was er voor Bar Alt geen horecaruimte meer beschikbaar.

Omdat het Vlaamsch Broodhuys weigerde het aantal horecameters terug te dringen, stapte Bouwinvest naar de rechter. Die heeft besloten dat de bakkerswinkel zich aan zijn huurovereenkomst moet houden en maximaal 67,1 vierkante meter voor horeca mag gebruiken. Bar Alt krijgt op zijn beurt de beschikking over 285 vierkante meter voor zijn bierrestaurant.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends