Spar University: 'Straks misschien geen winkels meer nodig'

Spar University ziet weinig ruimte meer voor uitbreiding van het aantal winkels bij universiteiten en hogescholen. “Als er nog één of twee bij komen, is het veel”, zegt ondernemer Erwin Binneveld tegenover RetailTrends.

Spar University houdt er rekening mee dat het aantal fysieke locaties in de toekomst juist afneemt, omdat het zijn klanten op andere manieren bedient. Zo test de studentenformule al een model met pick-up persons, waarbij het mogelijk is iets via de app te bestellen en te laten afleveren bij de uitgang van de collegezaal. “Misschien wordt dat wel zo groot dat je helemaal geen winkels meer nodig hebt op universiteitsterreinen”, zegt Binneveld. Hij ziet voor zich dat Spar University straks alleen nog bezorgt, al dan niet met een partner.

Spar University maakt sinds maart gebruik van Skippen, een kassaloze betaaloplossing. Die wordt wellicht ook in andere winkelformats van Spar geïntroduceerd. “Spar heeft interesse om het groter op te pakken”, zegt Binneveld. Daarbij wordt vooral gekeken naar de vestigingen van het City-concept en de Express-winkels.

Erwin Binneveld gaat op RetailTrends dieper in op onder meer de rol van data binnen Spar University. Ook is hij een van de sprekers tijdens het komende Retail & Brands Festival, waar hij dieper ingaat op hoe Spar University tot zijn keuzes komt en waarom je van e-commerce geen trucje moet maken. Ga naar retailandbrandsfestival.nl voor meer informatie en om je aan te melden.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!