IKEA opent stadswinkels in wereldsteden

IKEA opent stadswinkels in wereldsteden

IKEA wil wereldwijd winkels in de centra van zeker zes grote steden openen. De Zweedse meubelketen vestigt zich in ieder geval in Londen, Madrid, New York, Stockholm, Wenen en Shanghai om te testen hoe toekomstige winkels eruit moeten komen te zien.

De winkel in Madrid is afgelopen dinsdag geopend in Calle de Goya, op de plek waar eerst een winkel van Zara gevestigd was. Met een oppervlakte van ruim tweeduizend vierkante meter en vier verdiepingen is het de grootste stadswinkel van IKEA in Europa. Het aanbod bestaat uit ruim duizend producten en richt zich op de woonkamer met tafels, banken, stoelen, maar ook kleine artikelen als glazen en bloemen. Verder is er een restaurant in de stadswinkel te vinden.

IKEA opende vorig jaar een testwinkel in Calle Serrano, tevens in het centrum van de Spaanse hoofdstad. Daar heeft de retailer de beschikking over negenhonderd vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen. Daarbij gaat het om een tijdelijke winkel, terwijl de nieuwe vestiging voor lange tijd is geopend.

In april werd al bekend dat IKEA ook van plan is om een stadswinkel in winkelcentrum Madeleine in Parijs te openen. De woonwinkelketen neemt daar volgend jaar de plek in van C&A.

Bekijk de nieuwe winkel van IKEA in het centrum van Madrid op RetailTrends

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!