KiK gaat niet naar de VS, maar versnelt expansie in Europa

KiK gaat niet naar de VS, maar versnelt expansie in Europa

De Duitse discounter KiK ziet voorlopig af van een expansie naar de Verenigde Staten. De reden is het handelsbeleid van president Donald Trump, zegt topman Patrick Zahn tegenover Handelsblatt

KiK wilde aanvankelijk met tien vestigingen in het Middenwesten van start gaan. Zahn wijst echter op de moeizame internationale verhoudingen en de dreigende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China en Europa. Een lancering aan de andere kant van de oceaan gaat daardoor ‘met een te hoog risico’ gepaard.

In plaats daarvan gaat KiK zijn geplande expansie in Europa opnieuw versnellen, stelt hij. Zo moeten dit jaar de eerste twintig winkels in Roemenië worden geopend. Voor volgend jaar staan de eerste vestigingen in Bulgarije en Frankrijk op de planning, al kan dat ook 2020 worden. Vooral Frankrijk wordt intern als grote uitdaging gezien door KiK.

KiK heeft als groter doel om het huidige aantal van 3564 vestigingen in Europa uit te breiden naar vijfduizend. In ons land mikt de textieldiscounter op 250 winkels.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends