Coop houdt groeitempo vast

Coop houdt groeitempo vast

Coop heeft zijn omzet in de eerste helft van het jaar met 5,2 procent zien toenemen. Daarmee houdt de supermarkketen het groeitempo van 2017 vast, toen de omzet met 5,3 procent opliep naar 1,2 miljard euro.

Coop opende in de eerste zes maanden van het jaar zes nieuwe winkels. Daaronder zitten stadswinkels van Coop Vandaag in Groningen, Sittard en Zwolle. Verder investeerde de retailer in de relocatie, uitbreiding of verbetering van twintig bestaande vestigingen. 

Autonome groei is volgens Coop de belangrijkste reden voor de goede resultaten, terwijl ook online een sterke groei zou zijn geboekt. Specifieke cijfers worden niet bekendgemaakt.

De supermarktketen zegt dit jaar nog eens zes compleet nieuwe winkels te openen. Daarnaast wordt aan het eind van dit kwartaal gestart met de ombouw van winkels van Emté, die samen met Jumbo zijn overgenomen. Coop verwacht dit jaar zeker twintig vestigingen toe te voegen, wat de formule een verdere omzetboost zal geven.

Coop telt momenteel 270 vestigingen, waarvan er iets meer dan de helft door zelfstandig ondernemers wordt gerund. Het bedrijf was vorig jaar goed voor een winst van 7,6 miljoen euro.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends