Accell Group neemt bakfietsmerk volledig over

Accell Group is volledig eigenaar geworden van de Nederlandse bakfietsspecialist Velosophy. Het fietsenconcern was via een minderheidsbelang van 35 procent al jaren bij het merk betrokken.

Onder Velosphy valt onder meer het merk Babboe, dat ruim tien jaar terug werd geïntroduceerd en inmiddels marktleider zou zijn op het gebied van familiebakfietsen in Europa. Ook het nieuwe premium bakfietsmerk CarQon en Centaur Cargo, dat zich bezighoudt met last mile-bezorging, maken onderdeel uit van het Nederlandse bedrijf.

Accell Group wil met de overname zijn positie in markt van ‘urban mobility’ en e-cargofietsen verstevigen. “We richten ons daarbij niet alleen op consumenten, maar ook op de groeiende vraag naar slimmere en schonere mobiliteitsoplossingen voor de bezorging van pakketten, boodschappen en maaltijden in de steden”, aldus topman Ton Anbeek.

Velosophy boekte vorig jaar een omzet van 17,7 miljoen euro en zou ook winstgevend zijn. Accell Group financiert de overname uit eigen middelen, maar welk bedrag ermee is gemoeid is niet bekend. Het bedrijf is tevens eigenaar van merken als Sparta, Koga en Batavus.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!