Blokker kiest voor één dc: Gouda alweer dicht

Blokker kiest voor één dc: Gouda alweer dicht

Blokker gaat vanaf volgend jaar alle kanalen bedienen via zijn distributiecentrum in Geldermalsen. Dat onderkomen wordt verbouwd tot ‘een modern omnichannel distributiecentrum’, terwijl het huidige e-dc in Gouda wordt gesloten. Dat heeft de winkelketen vrijdag bekendgemaakt.

Het dc in Gouda werd pas eind 2015 in gebruik genomen, als vervanging van het logistieke centrum in Houten. In het e-fulfilmentcenter werken 49 medewerkers, waarvan het merendeel volgens de retailer het aanbod krijgt om hun baan voort te zetten in het gemoderniseerde pand in Geldermalsen. 

Hoeveel ontslagen er vallen is volgens een woordvoerder nog niet te zeggen. Zo is het onduidelijk hoeveel medewerkers bereid zijn om mee te verhuizen naar Geldermalsen. “Het gaat om een voorgenomen besluit die nu bij de ondernemingsraad voor advies is voorgelegd”, stelt hij.

De sluiting van het distributiecentrum in Gouda staat voor 1 augustus 2019 gepland. Blokker hoopt onder meer zijn levertijden terug te brengen door zowel de winkels als online via één modern dc te bedienen. Ook moet het samenbrengen van de distributieactiviteiten op termijn leiden tot lagere kosten. Het vernieuwde dc moet in de zomer van 2019 operationeel zijn.

Blokker nam eerder al afscheid van zijn distributiecentrum in Mijdrecht, dat werd overgedragen aan Hudson’s Bay. De winkelketen sloot verder zo’n honderd filialen en gaat vanaf september verder met een kleinere directie. 344 vestigingen zijn inmiddels omgebouwd naar de Nieuwste Blokker.

Reacties 1


Martin Booij 16 jul, 12:59

Over 7 jaar komt er een nieuwe Manager en dan wordt het weer decentraal.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!