Aldi bindt de strijd aan met CO2-uitstoot

Aldi bindt de strijd aan met CO2-uitstoot

Aldi Nord wil zijn broeikasgasemissies in 2021 met veertig procent hebben verminderd ten opzichte van 2015. Dat is de belangrijkste doelstelling van het klimaatbeleid dat de discounter maandag publiceerde.

Aldi baseert zijn klimaatbeleid enerzijds op efficiëntiemaatregelen om te besparen op energie, koudemiddelen en brandstof en anderzijds een toenemend gebruik van stroom uit hernieuwbare
energiebronnen. De supermarktketen zet nieuwe technologieën in om de energie-efficiëntie van filialen en distributiecentra te verbeteren. Op stroom wordt bespaard door gebruik te maken van LED-verlichting en door nieuwe energiezuinige koelingen en vriezers in te zetten. De vrijgekomen warmte bij het koelen wordt gebruikt voor verwarming van de gebouwen, waardoor steeds meer filialen van het gas gaan.

Efficiënt werken en duurzaam handelen gaan volgens manager corporate responsibility Nadie Winde hand in hand. “Daarmee hebben we een voordeel op andere supermarkten in het verduurzamen van onze bedrijfsvoering.” Aldi stapte eerder al over op honderd procent groene stroom.

Onlangs maakte Lidl al bekend dat alle Nederlandse supermarkten dit jaar van het gas af gaan. Nu is dat volgens Aldi’s grote concurrent al bij negentig procent van de winkels het geval.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!