Online initiatief trekt consumenten naar de winkel

Online initiatief trekt consumenten naar de winkel

Het Friese OF-Connect lanceert een marketingapplicatie om consumenten via online aanbiedingen naar fysieke winkels te lokken. De tool is getest in Friesland en moet uiteindelijk in heel Nederland worden uitgerold.

De applicatie heet OF-Cityplan en laat gebruikers die een account aanmaken aanbiedingen zien van lokale winkels. Die gelden alleen in de winkel, waardoor de consument wordt aangemoedigd die te bezoeken in plaats van online te kopen. Zij kunnen zo gebruikmaken van exclusieve kortingen en aanbiedingen, terwijl de winkelier een extra verkoopkans krijgt.

Het initiatief is bedoeld om leegstand in de winkelstraten te bestrijden, zegt initiatiefnemer Gert de Lange. “Deze oplossing maakt winkeliers zichtbaarder, verbetert hun communicatie en vergroot hun kennis van de lokale klandizie.” De lokale economie wordt volgens hem ‘volledig uitgemoord’ door grote bedrijven die het zich kunnen veroorloven grote verliezen te draaien om marktaandeel te veroveren.

Reacties 2


P. Steenstra 19 jul, 12:27

Dit klinkt als een enorme verspilling van middelen met 0 kans op echt succes, op lange termijn. Gaat nu de fysieke retail de kaart "prijs" spelen om online aankopen tegen te gaan? Daarnaast wordt hier niet consumer centric nagedacht, als een klant online wil kopen, moet je dit dan niet faciliteren? Hoe realistisch is het dat een groot publiek een app gaat downloaden om lokaal te zien wat er aan aanbiedingen in de winkels ligt? Er zijn tal van mogelijkheden om aabiedingen te vinden. De enige consumenten die je echt aantrekt de app te downloaden zijn je lokale klanten, maar die komen al dus extra aanbiedingen doen is niet zo handig. Ik ben bang dat Dhr. Gert de Lange vooral denkt in bedreigingen ipv in kansen. Ik zou OF-Cityplan adviseren lokale ondernemers niet te enthousiast te maken voor dit plan en al zeker niet te vragen om een financiële bijdrage, lokale ondernemers kunnen de tijd en middelen wel rendabeler inzetten.


Pim Pennings 3 apr, 09:08

Om in te haken op P. Steenstra; is zo'n idee niet al uitgerold in de vorm van Ons Magazijn? Zo'n webshop die lokale winkeliers koppelt zodat je gewoon online kan bestellen en dan het product óf thuis óf in de winkel kan laten bezorgen? Geeft in ieder geval twee smaken voor elke consument. Kan me voorstellen dat je zeker in deze tijd wel lokaal wil kopen, maar niet altijd de behoefte hebt om fysiek naar de winkel te gaan.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!