Walmart en Microsoft starten meerjarige techsamenwerking

Walmart en Microsoft starten meerjarige techsamenwerking

Walmart is een strategische samenwerking voor vijf jaar met Microsoft aangegaan. De supermarktketen wil daarmee toepassingen op het gebied van cloudtechnologie, AI en IoT van de grond krijgen.

Met de samenwerking wil Walmart zijn digitale transformatie versnellen. De retailer verwacht dat Microsoft kan helpen bij het gemakkelijker maken van zijn winkelervaringen. Of het nu wordt gecombineerd wordt met ons agile cloudplatform of machine learning en kunstmatige intelligentie om slimmer te werken, wij geloven dat Microsoft een sterke partner is die ons innovatievermogen stimuleert”, aldus ceo Doug McMillon.

Walmart verdeelt de doelen van de samenwerking onder in drie gebieden: digitale transformatie, innovatie en het veranderen van de werkwijze. De eerste behelst onder meer het verbeteren van de cloudoplossingen en de online-ervaring. Onder innovatie rekent Walmart een ‘continue focus’ op de beschikbaarheid en snelheid van de site en de bouw van een wereldwijd IoT-platform. Tot slot voorziet de winkelketen zijn medewerkers van een modern platform dat verbonden teams ondersteunt en toegang geeft tot diverse tools, waarmee ze activiteiten kunnen delen en productiever kunnen zijn. 

Het is niet voor het eerst dat Walmart zich wendt tot een techgigant. In augustus vorig jaar sloeg de retailer al de handen ineen met Google om bestellingen via spraakbesturing mogelijk te maken.