Voor de vestiging van biologische fastfoodketen The Barn in Leidsche Rijn is een nieuwe eigenaar gevonden. Dat schrijft curator Erik Schuurs in zijn eerste faillissementsverslag.

Wie de nieuwe eigenaar is, is nog niet bekendgemaakt. Het gaat volgens de curator om een partij die sinds begin dit jaar betrokken was bij het management van The Barn. Het concept van de formule wordt in Utrecht grotendeels behouden. Ook voor andere locaties is Schuurs in onderhandeling met verschillende partijen, maar die verkoopprocedures zijn nog niet helemaal afgerond.

The Barn werd eind 2015 opgericht met het doel op meerdere locaties een duurzaam fastfoodconcept neer te zetten. Uiteindelijk werden vestigingen geopend in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. De omzet in de eerste vestigingen viel tegen, waarna het concept van The Barn op onderdelen is aangepast, stelt de curator. Vanwege de tegenvallende resultaten was er een aanvullende financieringsbehoefte, maar ABN Amro was niet bereid die te verstrekken. De retailer slaagde er niet in om andere financiers te vinden en vroeg daarop vorige maand het faillissement aan.

The Barn leed in 2016 een verlies van 393 duizend euro, gevolgd door 671 duizend in het rood het jaar erop. Dit jaar stond de teller tot nu toe al op bijna zes ton verlies, bij een omzet van 439 duizend euro.

The Barn was van plan zo’n twintig vestigingen in Nederland te hebben en daarna naar het buitenland te gaan. De fastfoodketen zou onder meer nog in Mall of the Netherlands komen.