Starbucks veert op en wil 2300 nieuwe vestigingen

Starbucks veert op en wil 2300 nieuwe vestigingen

Starbucks heeft zijn omzet in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar met elf procent zien toenemen tot 6,3 miljard euro. Daarmee groeit de koffieketen harder dan analisten en de retailer zelf hadden verwacht.

Starbucks opende in het derde kwartaal 511 nieuwe vestigingen. Ook gaven klanten volgens de koffieketen gemiddeld drie procent meer uit. De operationele winst daalde licht tot een miljard dollar.

Een maand geleden waarschuwde Starbucks nog voor een flinke vertraging van de groei tot slechts een procent in het lopende kwartaal. Ook werden meer winkelsluitingen voor volgend jaar aangekondigd, waaronder 150 in de Verenigde Staten. Nu laat de retailer juist weten dit jaar in totaal 2300 nieuwe vestigingen te willen openen.

Topman Kevin Johnson sprak onlangs van ‘een zekere tegenwind die van voorbijgaande aard is’. Hij noemde de recente prestaties van de koffieketen niet acceptabel. "We moeten sneller handelen om tegemoet te komen aan de sneller veranderende voorkeuren en behoeften van onze klanten.” 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!