Uitrol Google Assistent neemt dagen in beslag

Uitrol Google Assistent neemt dagen in beslag

Het kan nog enkele dagen duren voordat spraaktool Google Assistent voor iedereen in Nederland beschikbaar is. "We hopen de uitrol in enkele dagen af te ronden", zegt een woordvoerder van Google tegen Bright.

Smartphonebezitters met een Android-toestel krijgen een bericht als de spraakassistent beschikbaar is, terwijl iOS-gebruikers de Google Assistent-app moeten installeren. Die is echter nog niet beschikbaar, omdat Apple de app nog moet goedkeuren. Het kan nog enkele dagen duren voordat de app in de Nederlandse App Store staat.

Google Assistent werd donderdag in Nederland gelanceerd. Onder meer Albert Heijn, Jumbo, MediaMarkt en Kruidvat lieten direct weten aan de slag te gaan met de spraaktool. Later dit jaar komen ook de Google Home-speakers op de Nederlandse markt en wordt het bovendien mogelijk de spraakassistent met de Android TV te gebruiken. 

Lees op RetailTrends meer over het nut van Google Assistent voor retailers.
 

Reacties 3


Ronny V lute 30 jul, 15:48

Zullen er maar vanuit gaan dat wij Belgen finaal uit de boot vallen met alle nieuwe Google toepassingen waaronder assistent. Zelfs toestel Nederlands Nederland instellen helpt niet.


Ham Ster 30 jul, 23:20

Mag ik u er op wijzen dat in de taalsettings van Google assistent reeds België staat vermeld als keuze taal Nederlands_regio België.
Dat zal betekenen dat u zoekopdrachten zult kunnen doen in het Nederlands waar vervolgens resultaten van uw zoekopdracht betrekking zullen hebben op uw regio. En uiteindelijk zullen alle talen en dialecten worden toegevoegd. Scandinavië kan ook enkel in bv het Engels werken met GA . Google assistent is pas in maart 2017 gelanceerd. Dus het is al knap dat nu al zoveel talen actief zijn.


Arno van Loon 1 aug, 06:29

Raar dat het zolang duurt,6 dagen naar aankondiging heeft nog maar 10% de assistent!
Slechte zaak lijkt me
Dat doet Apple beter.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!