Hans Struijk stond miljoenen in het rood

Hans Struijk stond miljoenen in het rood

Fietswinkelketen Hans Struijk leed in 2016 een verlies van bijna 11,7 miljoen euro. Dit jaar stond de teller tot de faillissementsdatum op 3,7 miljoen euro negatief, zo blijkt uit het eerste faillissementsverslag van curator Reinoud van Oeijen.

Hans Struijk was sinds 2015 in handen van het Belgische Fiets!, dat vanwege teruglopende omzetten en het moeilijk aansturen vanuit België al sinds mei op zoek was naar een koper voor de keten. Toen begin juni schuldeisers beslag legden op de Nederlandse banktegoeden, konden eind juni 2018 de salarissen van de werknemers niet meer worden betaald. Vanwege de acute liquiditeitskrapte is besloten om surseance van betaling aan te vragen, die later werd omgezet in een faillissement. Een verkoop als geheel bleek ook daarna niet mogelijk, waarna een deel van de winkels apart is verkocht.

Inmiddels zijn zeven filialen verkocht, namelijk die in Geldrop, Eindhoven, Nijmegen, Nootdorp, Pijnacker en twee in Den Haag. De curator laat weten nog in gesprek te zijn over de overige negen locaties. Mocht het voor winkels niet lukken tot een doorstart te komen, dan volgt een openbare verkoop van de voorraden en winkeluitrusting.

De curator laat verder weten dat de jaarrekening over het gebroken boekjaar 2015/2016 te laat is gedeponeerd. Daarmee is wettelijk gezien sprake van onbehoorlijk bestuur.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends