Vastned vindt moeilijk goede winkelpanden

Vastned vindt moeilijk goede winkelpanden

Vastned is ‘voorzichtig positief’ over zijn verwachte resultaten voor dit jaar. De vastgoedbelegger heeft te maken met zowel een transitie in de retailmarkt als de beperkte beschikbaarheid van geschikte winkellocaties.

Vastned handhaaft zijn verwachting voor het direct resultaat voor 2018 tussen de 2,10 en 2,20 euro per aandeel. “De retailmarkt is nog altijd in transitie en verschillende retailers hebben moeite om zich aan de passen aan de nieuwe realiteit”, zegt ceo Taco de Groot in een toelichting. Daarnaast wijst hij erop dat aantrekkelijk vastgoed kostbaar en schaars is, waardoor Vastned voorzichtig blijft met het doen van acquisities.

De zogenoemde ‘core city assets’ maken inmiddels 81 procent uit van de bezittingen van Vastned. Daarbij gaat het om winkels in de beste winkelstraten van ‘premium cities’. Twee jaar geleden was het aandeel van deze focuspanden nog 73 procent. De bezettingsgraad van de core city assets bleef met 96,9 procent hoog, maar daalde voornamelijk door het recente vertrek van Salvatore Ferragamo in Madrid. De totale bezettingsgraad van Vastneds portefeuille bedroeg 96,2 procent en de waarde van het vastgoed steeg met een procent.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends