Zwolse Hudson’s Bay, HEMA en C&A wachten nog met koopzondag

Zwolse Hudson’s Bay, HEMA en C&A wachten nog met koopzondag

Hudson’s Bay, HEMA en C&A hebben in Zwolle afgesproken deze maand alleen de eerste zondag open te gaan. Het lukt de drie winkelketens niet om voldoende personeel te krijgen om van de wekelijkse koopzondag gebruik te maken, schrijft De Stentor.

De Zwolse gemeenteraad ging vorige maand akkoord met een voorstel voor een wekelijkse koopzondag, na jarenlang gesteggel. Maar sommige winkels hebben het personeelsbestand niet op orde, omdat ze niet vooruit wilden lopen op de definitieve besluitvorming. “Het is een lastige tijd om personeel te werven in de zomer”, zegt storemanager Jeroen Christenhusz. Vanaf september gaat de warenhuisketen, net als HEMA en C&A, wel wekelijks open.

Naar verwachting gaat 62 procent van de retailers in de binnenstad elke zondag open. Onder meer Primark en Zara starten daar wel al mee in augustus. Met een ‘omlijstend programma’ hoopt winkeliersvereniging Citycentrum Zwolle de resterende 38 procent te ondersteunen.
 

Reacties 1


Reinder Koornstra 3 aug, 17:40

Het probleem is natuurlijk niet alleen de werving va nieuw personeel, maar ook de betaling ervan. Dus maakt het voor het commerciële succes nogal uit hoeveel personeelsleden je binnen de eigen formule nodig hebt. Dat werkt negatief uit voor warenhuizen en speciaalzaken. Die doen er dan ook verstandig aan om het geïntegreerde bricks&clicks concept van 'De Nieuwe Winkelier' te omarmen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!