'De Linnerie ten onder aan discounters en online'

'De Linnerie ten onder aan discounters en online'

De Linnerie zag zijn omzet de afgelopen jaren afnemen door toenemende concurrentie van textieldiscounters. Ook was de verkoop via de webshop zeer beperkt. Dat heeft de interim-bestuurder van de failliete keten laten weten aan curator Bas van Dooren.

De Linnerie kon afgelopen voorjaar niet meer aan zijn betalingsverplichtingen voldoen, waarna werd besloten om het bedrijf in afgeslankte vorm door te zetten. Toenmalig bestuurder Shirley van den Bosch-Schifferling gaf daarop het stokje over aan een interim-bestuurder, die onder meer heeft geprobeerd minder rendabele winkels te sluiten. Ook is getracht de schuldenlast te beperken via een crediteurenakkoord, maar daar ging een deel van de schuldeisers niet mee akkoord.

Toen ook gesprekken met potentiële overnamekandidaten op niets uitliepen, vroeg de bed- en badtextielspeciaalzaak uitstel van betaling aan. Voor die tijd was alle voorraad uit zes winkels al overgeheveld naar de andere vijf vestigingen.

De Linnerie werd in juni failliet verklaard, waarna alle winkels hun deuren moesten sluiten. Een doorstart bleef sindsdien uit, maar de curator hoopt onder meer de voorraad en inventaris nog via een activatransactie te verkopen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!