Douglas neemt bijna alle winkels op de schop

Douglas neemt bijna alle winkels op de schop

Douglas investeert een ‘dubbelcijferig miljoenenbedrag’ in de uitrol van een nieuwe merkenstrategie. De Duitse parfumerieketen gaat onder meer ruim tweeduizend winkels in Europa en de webshop van een nieuwe uitstraling voorzien.

Douglas maakt met de nieuwe strategie ‘de modernisering en herschikking van Douglas breed zichtbaar’, stelt ceo Tina Müller. Zo is er een nieuwe missie geformuleerd en een nieuw logo ontworpen, die al op de websites in vijftien landen is te zien. Eind 2019 moeten de winkels van het nieuwe logo zijn voorzien.

Een nieuw winkelconcept is vorige maand al gelanceerd in Kampen, op het Duitse eiland Sylt. Eind september wordt de flagshipstore in Frankfurt heropend als grootste vestiging in Europa na een uitgebreide metamorfose.

Douglas wil zich met de nieuwe strategie ontwikkelen van een ‘premiumdealer’ tot een ‘premiummerk’. De uitrol, die geleidelijk zal plaatsvinden, heeft onder meer als doel om het merk te verjongen. Douglas telt momenteel zo’n 2.500 vestigingen en was in het boekjaar 2016/2017 goed voor 2,8 miljard euro omzet. 

Onlangs werd al bekend dat de parfumerieketen een flaghisptore opent in het vernieuwde winkelcentrum Mall of the Netherlands. Douglas heeft 113 winkels in ons land, waarvan er negentien in handen zijn van franchisenemers.

Reacties

Met nog steeds een stuk turquoise in mijn hart moet ik zeggen dat het nieuwe logo mij niet echt aanspreekt. Ik ben erg benieuwd naar het nieuwe concept maar ik zou eerder iets doen aan het "gedoe" met kortingacties die elkaar continue opvolgen waardoor ik mij als consument niet serieus genomen voel.

Geplaatst door Machiel R op 8 augustus 2018 om 12:02

Laatste nieuws

RetailTrends