Zeeman groeit flink in Frankrijk

Zeeman groeit flink in Frankrijk

Zeeman is hard op weg om volgend jaar zijn driehonderdste winkel in Frankrijk te openen. Na zes openingen in de eerste helft van dit jaar staat de teller inmiddels op zo’n 270 vestigingen, schrijft FashionNetwork.

Zeeman focust zich in Frankrijk op kleine en middelgrote steden en de periferie. Voor de tweede helft van het jaar staan al een handvol openingen gepland en daar komen er volgens de retailer nog een aantal bij.

De winkelketen is al 26 jaar aanwezig in Frankrijk, maar heeft de expansie er sinds een aantal jaar flink versneld. Zeeman wordt daarbij aangemoedigd door de groeiende populariteit van mode tegen lage prijzen in het land. Het potentieel is bovendien nog groot, omdat er veel middelgrote plaatsen met groeiende retailparken in Frankrijk zouden zijn.

Zeeman liet vier jaar geleden al tegenover RetailNews weten het hardst te groeien in Frankrijk, waar destijds nog 182 winkels waren. De retailer telt in totaal nu zo’n 1.285 vestigingen in zeven landen. Zeeman was vorig jaar goed voor een netto-omzet van 585,1 miljoen euro.

RetailTrends